Utasszállítás léghajóval – A Zeppelin tragédiája

Az idei első HajóHíd Esten a légi utasszállítás hőskorába térünk vissza, a léghajók rövid és szomorú véget érő pályafutásával ismerkedhetünk meg.

Ma már felfoghatatlan, hogy egy olyan veszélyes szerkezettel, amilyen a léghajó volt, nemcsak bátor pilóták emelkedtek a magasba, hanem fizető utasok is. De vajon tényleg kódolva volt a katasztrófa? Egyáltalán, hogyan működtek ezek a légi járművek, és miért csak Németországban terjedtek el? Milyen volt egy korabeli repülés Zeppelinnel, milyen szolgáltatást kaptak az utasok? És mindehhez mi köze volt a keszthelyi születésű Schwarz Dávidnak?

Vendégünk Kiss László, a Közlekedési Múzeum muzeológusa, a téma kiváló hazai szakértője lesz. Darvas Kristóf az 1920-as évek német slágereivel színesíti a műsort. Az est házigazdája szokás szerint Legát Tibor.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTrTMh0ADmmGsEm7f-f3_J9SIyG4lr-CajqLkrDtvifaJpWQ/viewform

 

 

A HajóHíd sorozatról

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum 2017-ben indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon tavaly többek között olyan témákat érintünk, mint a HÉV, a szocreál vasúti állomások vagy épp az Utasellátó története.

A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913–1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.

További információ: rendezveny@kozlekedesimuzeum.hu

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó
Cím: 1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton
Megközelíthető: a 2-es villamos Vigadó téri megállójából

A Közlekedési Múzeum Facebook oldala: https://www.facebook.com/KozlekedesiMuzeum/