Ugrás a tartalomra

Közlekedés- és Technikatörténeti Szemle

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiadványa

A Földalatti Vasúti Múzeumban megvásárolható, honlapunkon pedig lapozható, illetve letölthető formában is elérhető a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiadványa, a Közlekedés- és Technikatörténeti Szemle.

Fontos hírvivője a múzeum megújulásának ez a tudományos folyóirat; amellett, hogy elérhetővé teszi a múzeumban folyó tudományos kutatások eredményeit, fórumot kíván teremteni a magyar közlekedési és műszaki tudományok történeti aspektusainak méltó bemutatásához. A majd’ 300 oldalas kötetben a múzeum munkatársainak kutatási eredményeit ismerhetik meg, tanulmányait olvashatják. A szerzők egyebek mellett olyan témákat dolgoztak fel, mint a magyar gőzhajózás hőskora, a hazai autósport története, a Rákóczi híd megépítésének előzményei, a repülőnapok jelentőség, vagy éppen Balázs Mór élete és műve.

Amellett, hogy a Szemle honlapunkon lapozható formában megtalálható, a teljes kiadvány, vagy a Tartalomjegyzék és az egyes fejezetek külön-külön ingyenesen is letölthetők.

Jó hírünk van azok számára is, akik a nyomtatott formátumot részesítik előnyben; a Szemle a Földalatti Vasúti Múzeumban megvásárolható!

 

Földalatti Vasúti Múzeum

A múzeum címe: 
Budapest, Deák tér, aluljáró

Nyitva tartás: 
hétfő kivételével 10 és 17 óra között

 

 

Letölthető dokumentumok