Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Az Északi Járműjavítóba szállítják Zugligetből a két 1000-es villamost

  • 2023 május 18.

A XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös sajtótájékoztató keretében tájékoztat arról, hogy az eddig a Hegyvidék területén, a Zugligeti Libegő völgyállomása közelében álló két darab 1000-es villamos motorkocsit a Múzeum gyűjteményfejlesztési programja keretében az Északi Járműjavítóba szállítja május 16-án. Az 1043-as és az 1061-es pályaszámú 1000-es sorozatú villamos motorkocsikat a Kormány által támogatott, kiemelt gyűjteményfejlesztési program részeként veszi oltalma alá az intézmény.

Erasmus+ tanulmányutak

  • 2023 május 04.

Az Erasmus+ projekt keretében munkatársaink dán és lengyel tanulmányutakon vesznek részt

Világcsúcs gyártási sebesség

  • 2023 április 24.

2023. május 11-én 14 órától kerül megrendezésre a Világcsúcs gyártási sebesség című szimpózium az Elektrotechnikai Múzeumban.

Reformkori innovátorok, felfedezők és a szabadságharc szuperhősei – március 13-án érkezik a DEMÓ 6 „Reformkor és szabadságharc” – digitális múzeumpedagógiai élménynap

  • 2023 március 09.

A korábbi sikerek után az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében immár a 6. alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Edukációs Múzeumi Órák rendezvény több mint 20 múzeum részvételével. Az online múzeumpedagógiai eseményre március 13-án kerül sor a virtuális térben. A program tematikáját a reformkor és a 1848-49-es forradalom és szabadságharc adja.

Budapesti nosztalgiautazásra hívja az érdeklődőket a Közlekedési Múzeum

  • 2022 december 16.

Mozgó Múzeum címmel különleges múzeumpedagógiai élményutazásra várja az érdeklődőket decemberben és januárban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. A résztvevők egy retro Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosának különleges helyszíneit, miközben megismerhetik a jármű korának világát.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a tegnapi napon első ízben rendezte meg az Országos Ipari Örökségvédelmi Konferenciát az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

  • 2022 október 14.

A Közlekedési Múzeum leendő új otthonát az egyik legnagyobb hazai ipari örökségi helyszínen tervezzük, valamint a kezelésünkben működik több ipari műemlék épület is. Mindezek okán fontosnak tartjuk, hogy a hazai ipari örökségről való gondolkodás szereplőit összefogjuk.