Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

A Közlekedési Múzeum felhívást hirdet!

  • 2017 november 13.

A Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös felhívást tesz közzé az M3-as metróval és annak teljes vonalával kapcsolatos archív anyagok felkutatására. 

Sajtótájékoztató Kőbányán

  • 2018 március 07.

Kőbánya Önkormányzatának szervezésében tartott közös sajtótájékoztatót a Közlekedési Múzeum, a Magyar Állami Operaház és Kőbánya Önkormányzata. A sajtótájékoztatón szó esett Kőbánya megújulásáról, melyhez az Északi Járműjavító területén zajló munkálatok jelentős mértékben hozzájárulnak.

Kívül-belül megújuló gépmadarak

  • 2017 november 30.

Gőzerővel haladnak a felújítási munkálatok a nemrég új helyszínre költözött Aeropark szabadtéri repülőgép-múzeumban, a megújuló Közlekedési Múzeum jelenleg legnagyobb közlekedési tematikájú kiállítóhelyén, ahol megtekinthető a magyar közforgalmú repülés 60 évét felölelő, szinte teljes fejlődéstörténete. A Légiközlekedési Kulturális Központ és a Közlekedési Múzeum együttműködésének keretében megvalósuló restaurációs munkák jelenleg három légijárművet érintenek az itt kiállított darabok közül, melyek a Közlekedési Múzeum gyűjteményének részét képezik. 

Megérkeztek az Ikarus ritkaságok! HajóHíd Est november 28-án.

  • 2017 november 24.

Milyenek voltak az alumíniumból készült Ikarus buszok? Miért kellett bizonyos típusokra mindkét oldalon ajtót szerelni? Mi volt a fővárosi autóbusz-közlekedés legnagyobb fiaskója? Milyen szolgáltatásokat nyújtott a hotelbusz? Miért csak egy emeletes busz készült Magyarországon? Jártak-e Miskolcon jobbkormányos Ikarusok?

HELYE: Kossuth Múzeumhajó, Budapest (1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton) 
IDEJE: 2017. November 28. 18:00

Ikarus 438 a Közlekedési Múzeum gyűjteményében!

  • 2018 február 02.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum ismét egy különleges Ikarus busztípust mentett meg az utókor számára. A Múzeum gyűjteményének legújabb szerzeménye, az egyedi tervezésű Ikarus 438.K1 típusú autóbusz.