Ugrás a tartalomra

Hírek

Ingyenes belépés kiállításainkra október 23-án

 • 2021 október 22.

Október 23-án ingyenes a látogatás kiállításainkon és tagintézményeinkben!  Tagintézményeink listája itt található meg. Két október végén bezáró kiállításunkra, a Fiume - kapu a nagyvilágra, illetve az Északi Járműjavítóban megrendezett Volt egyszer egy Északi tárlatunkra is ingyenesen be lehet lépni. Várunk mindenkit szeretettel.

20%-os kedvezmény október végén bezáró kiállításainkra!

 • 2021 október 14.

Október 31-én bezár Volt egyszer egy Északi... és Fiume - Kapu a nagyvilágra c. kiállításunk is. Ez okból az egyik kiállítás megtekintése esetén a másik jegyárából 20%-os kedvezményt adunk.

Megkapták az engedélyeket a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény modernizálásának tervei

 • 2021 október 07.

Folytatódhat Magyarország egyik legfontosabb ipari műemlékének, tagintézményünknek, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény épületének a komplex megújítása. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézménye ugyanis október 1-jén megkapta az örökségvédelmi engedélyt Budapest Főváros Kormányhivatalától, és már tervtanácsi támogatással is rendelkezik. Ez alkalomból tervbemutató bejárást tartott Vitézy Dávid főigazgató Fürjes Balázs államtitkár és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester részére. Az épület a jelenlegi funkciók teljes körű megújulása mellett új konferencia- és rendezvényteret kap, illetve a múzeumkert is megújul és megnyílik majd a nagyközönség számára, ezzel új, zöld kikapcsolódási, találkozási helyszínt biztosítva a városlakóknak.

Múzeumpedagógusaink nyerték a XIX. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó Múzeumpedagógiai Különdíját!

 • 2021 szeptember 29.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusai vehették át a XIX. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó Múzeumpedagógiai Különdíját az Egy tárgy egy történet. Örökség – generációk közötti érzékenyítés a műszaki eszközök megismerésén keresztül című programért! A programot itt lehet megnézni. Szeretettel gratulálunk a csapat tagjainak, Nagy Anikónak, Elek Ágnesnek és Bán Andrásnak és további sok sikert kívánunk nekik!

Jövőre elkezdődnek az új Közlekedési Múzeum előkészítési munkálatai

 • 2021 szeptember 24.

Az Északi Járműjavító 2022-ben hivatalosan is a Múzeum otthonává válik. 

Új kiállításunk nyílt Zalaegerszegen az Ikarus történetéről

 • 2021 szeptember 06.

A Közlekedési Múzeum a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeummal (MOGIM) együttműködésben megnyitotta Ikarus – A Busz című kiállítását Zalaegerszegen, szeptember 3-án, pénteken délután. 

Bemutatták Négyesi Pál Kalandra fel! Budapest - Konstantinápoly autós túraút 1912 c. könyvét

 • 2021 szeptember 06.

A kötet bemutatóját pénteken, szeptember 3-án délután tartották a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen. A könyv a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány együttműködésében jelent meg magyar és török nyelven.

Móra Ferenc-díjat kapott Merczi Miklós kollégánk

 • 2021 augusztus 30.

A Közlekedési Múzeum muzeológiai főosztályvezetője augusztus 27-én részesült a muzeológusoknak adható legrandosabb állami kitüntetésben. Gratulálunk!

Bemutatta frissen restaurált Faros Ikarusát és új nosztalgiabusz-flottáját a Közlekedési Múzeum

 • 2021 augusztus 27.

A Közlekedési Múzeum pénteken bemutatta gyűjteményfejlesztési programjának első eredményét, egy restaurált Ikarus 66-ost. Az autóbuszt a múzeum egy méhészetből mentette meg, a restaurálásnak köszönhetően visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, illetve az oldtimer minősítést is megkapta. A felújított járművel megalakult a Közlekedési Múzeum nosztalgiabusz-flottája, amelyet a Faros mellett egy időközben beszerzett 311-es és egy szintén mostanra restaurált 211-es Ikarus autóbusz alkot.

Rengeteg Ikarus érkezik az Északi Járműjavítóba!

 • 2021 augusztus 25.

Megismerni egy frissen restaurált Farost, az Ikarus első sorozatban gyártott csuklós buszának vezetőfülkéjében ülve megtapasztalni, milyen lehet buszvezetőnek lenni, vagy játékos feladatokat megoldani régi magyar buszok és mozdonyok között – mindez lehetséges lesz a Közlekedési Múzeum által szervezett Ikarus fesztiválon augusztus 28-án és 29-én, a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, Kőbányán.

Legendás mozdonyokkal nyitotta meg új időszaki kiállítását leendő otthonában a Közlekedési Múzeum

 • 2021 július 15.

Öt év után önálló tárlattal jelentkezik a Közlekedési Múzeum, új otthonában a vasúti járműgyártás egykori bázisán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállításon színes rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket július 16. és október 31. között, még a csarnok MÁV által hátrahagyott mai állapotában, a múzummá történő átépítés előtt. A kiállítást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitották meg.

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföld Indóház

 • 2021 július 09.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum itt rendezi be legújabb tagintézményét, amely a hely történelmi örökségét felhasználva egy vasúttörténeti kiállítóhely lesz. A műemléki védettség alatt álló, 137 éves épület ezzel megmenekül az enyészettől.