Múzeumpedagógia- Tanulmánytár

A Műszaki Tanulmánytárban kérhető múzeumpedagógiai foglalkozás a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , címen, illetve a 06-70-702-4023-as, illetve a 06-1-273-3840/121-es telefonszámokon.
 
Kapcsolattartók:
Nagy Anikó Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Kínálatunkban szereplő múzeumpedagógiai foglalkozáson való részvételüket, tárlatvezetési igényüket előzetes telefonos, vagy írásban történt egyeztetést követően az alábbi jelentkezési lapokkal véglegesíthetik.


Jelentkezési lapok:
•    Múzeumpedagógiai foglalkozás
•    Tárlatvezetés

Letölthető fogadónyilatkozat

A díjmentes vasúti utazási igényüket kérjük, hogy az utazás előtt legalább 7 munkanappal korábban jelezzék e-mailen keresztül a kitöltött dokumentum elküldésével, vagy a következő adatok megadásával:

•    az iskola pontos neve és címe

•    a látogatás dátuma és időpontja

•    utazó diákok létszáma

•    kísérők létszáma

•    a kapcsolattartó pedagógus neve és telefonszáma.

Bővebb információt a MÁV-START Zrt. honlapon találhatnak.

_____________________________________


Múzeumpedagógiai foglalkozásoka Műszaki Tanulmánytárban

 Ismerd meg a világot!- Ötféleképpen

Mire használjuk a fülünket? Mire valók a szemeink? Mit érzünk az orrunkkal, vagy a szánkkal? És mi mindent érzünk a bőrünkkel? A foglalkozáson a gyerekekkel a kiállítás anyagának megismerése során játékosan szerzünk még több különleges tapasztalatot az érzékszerveinkkel, az érzékszerveinkről.

A legkisebbekkel megtapasztaljuk és megbeszéljük, milyen érzékszerveink vannak, melyikkel mit érzékelünk, és mire használjuk őket.

 

Ajánlott korosztály: 5-12 évesek, pedagógusok, fogyatékossággal élők

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő

 

Mesébe szőtt gyűjtemény

A múzeum kiállított tárgyai rengeteg titok őrzői, történet tudói. Egy régelfeledett legendából kiindulva a gyerekekkel közösen fedezzük fel a Műszaki Tanulmánytár gyűjteményét. Vajon milyen különleges tárgyak sorakoznak a polcokon? Melyiket mire használhatták? A gyerekekkel válaszokat keresünk és megalkotjuk a saját mesénket.

A fantázia, kreativitás szabadon engedésével, mese szövésével, különös, izgalmas formában ismerjük meg a múzeum kiállításait, az ott látható tárgyakat.

 

Ajánlott korosztály: 5-12 évesek, pedagógusok, fogyatékossággal élők

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő


Tájékozódjunk a világ körül- Ismerkedés a navigációs eszközökkel

Egy izgalmas történetből kiindulva ismerkedünk a Műszaki Tanulmánytár csillagászati- és navigációs eszközeivel, tájékozódást segítő eszközeivel - térképekkel, földgömbökkel, iránytűkkel. Vajon képzeletbeli utazásunk kalandjai során mely eszközökre lesz szükségünk? Merre sodródik csapatunk és merre a palackpostánk?

 

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól, pedagógusok, fogyatékossággal élők

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő

 

Így írunk mi

Az írásbeliség témájának, az írásbeli kommunikáció fejlődését, múltját, jelenét és jövőjét vizsgáljuk a foglalkozás során.

Az ókori civilizációk kultúrájából kiindulva, a középkori írásbeliség történetét, fejlődését, jelentős újításait is megbeszélve, bemutatva, az eszközök, módszerek változásával, különböző nézőpontok vizsgálatával haladunk a jelenbe, a jelen íráskultúrájához. Vajon mit jelent napjainkban az írásbeliség, a kézírás? Ma milyen eszközöket használunk az írás során? Megbeszéljük a modern kommunikációs szokásokat, eszközöket, azok hasznosságát, előnyét, hátrányát.

 

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól, pedagógusok

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő

 

Masinapláza

A hagyományos tárlatvezetéseket színesítve, interaktívvá téve alapítunk egy masinaplázát. A kiállítások és a gyűjtemény megismerését követően kis csoportokban dolgozva különböző tárgyakat, tárgycsoportokat választanak, amelyhez plakátot, szlogent, logót terveznek és alkotnak. A cél, hogy minél változatosabb, kreatívabb, hatásosabb, meggyőzőbb reklámok készüljenek a műtárgyakhoz.

 

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól, pedagógusok, fogyatékossággal élők

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő

 

Kikiáltóktól az app-okig.- Kommunikáció és média a Tanulmánytárban

 

Mennyire hálóz be minket a média? Hogyan és mennyire hat ránk? A foglalkozás célja, hogy úgy tanuljunk, tudjunk meg többet a Műszaki Tanulmánytár izgalmas, színes gyűjteményéről, hogy közben aktuális élményeket, problémákat vetünk és dolgozunk fel. A reklámok és (hallott, olvasott, látott) hírek, „hír-adások” hatásai, hatásossága, valamint a kommunikációs szokásaink kerülnek középpontba a foglalkozás során.

 

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól, pedagógusok

Megbeszélés szerint rugalmasan alakítható a foglalkozás.

Ára: 300 Ft/fő

 

 

  Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria