Közlekedési Múzeum
Közlekedési Múzeum (XIV. ker. Városligeti krt. 11)

    Információ/térkép (PDF)

alt

A Városligetben található Közlekedési Múzeumot már messziről felismerhetővé teszi az épületéből „kitörő” NOHAB mozdony és a tetején levő AN 2-es repülőgép. A múzeumban a hazai közlekedés történetét bemutató állandó és időszaki kiállítások mellett rendszeresen helyet kapnak érdekes, műszaki témájú időszaki kiállítások is.


2014. április 21-én, húsvét hétfőn a Közlekedési Múzeum nyitva tart, látogatóinkat 10 és 17 óra között várjuk!

 


 

 Közlekedésbiztonsági képzés iskolásoknak a Közlekedési Múzeumban.

A Safety-Hungary és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság októberben indítja új közös programját. A program címe: „Biztonságban két keréken!” - amelynek keretében a diákok közlekedésbiztonsági képzésen vehetnek részt. A képzésre iskolák jelentkezhetnek, a részvétel ingyenes

További részletek


Aktuális időszaki kiállításaink:

A Szent István csatahajó vízrebocsátása

Száz esztendővel ezelőtt, 1914. január 17-én, 10 óra 50 perckor a több tonna szappannal és disznózsírral bekent, Fiume-Bergudiban lévő csatahajó-sólyáról a Ganz és Társa Danubius hajógyár öblének vizére siklott Őfelsége SZENT ISTVÁN névre keresztelt csatahajója.

alt

Töltődj fel - A villamosság térhódítása

„Misztikus” kísérletek, villamdelejes forgony, influenciagép – izgalmas, meghökkentő jelenségek a „Töltődj fel! - A villamosság térhódítása” című kiállításban

alt

A magyar gőzmozdonygyártás fénykora

Egyedi fa mozdony modell, különleges gőzösök modelljei, dokumentumok és fényképek elevenítik fel a magyar gőzmozdonygyártás aranykorát.

Szabad a pálya - kiállítás a dualizmus technikatörténetéről.
Kipróbálható csőposta, telefonhírmondó és virtuális realitás – a 19. és a 21. század technikai megoldásai együtt, működés közben láthatók a „Szabad a pálya” kiállításon, amely a dualizmus korának technikatörténetét eleveníti meg.


alt 125 éve indult el a budapesti villamosközlekedés

Valósághű repülő szimulátor a Közlekedési Múzeumban

Egyes szombatokon a Közlekedési Múzuem Városi Közlekedési kiállítása rendezvény miatt rövid ideig nem látogatható. Megértésüket köszönjük!


AZ ISKOLAI CSOPORTOK ÁLTAL IGÉNYBEVEHETŐ DÍJTALAN VASÚTI UTAZÁS FELTÉTELEI: RÉSZLETEK ITT

 


 

Adj egy múzeumjegyet ajándékba!

 

A múzeum címe: Közlekedési Múzeum, 1146 Budapest, Városligeti krt. 11.

A Közlekedési Múzeum megközelíthető az 1-es villamos Ajtósi Dürer sori megállójától; a 70-es trolibusz Hermina úti megállójától; a 72, 74-es trolibusz Ajtósi Dürer sor – Hermina úti megállójától; a 7-es, 173-as autóbusz Hungária krt.-i megállójától.

Parkolás: A múzeum előtt ingyenes parkolási lehetőség van.

Mozgáskorlátozottak és rászorulók közlekedését a főbejárati lépcsősor bal oldalában található rámpa segíti.

altalt

GPS: E 19,091 N47,514

Térkép


alt 125 éve indult e a budapesti villamosközlekedés
  Az oldal tetejéreAz oldal tetejére

Galéria